Қазақтың дастарханындағы ұлттық тағамдар денсаулыққа өте пайдалы. Сан ғасырдан жалғасып келе жатқан дәстүрлі ас мәзірін бүгінгі ұрпаққа жеткізу мақсатында А.Қоңқабаев атындағы ЖББ мектебінде 5–11-сыныптар арасында ұлттық тағамдар көрмесі өткізілді.
Көрмеге қазақтың ұлттық тағамдарының ең негізгісі – ет тағамдары, сүт тағамдары және ұн тағамдарының ерекше түрлері қойылды. Ұлттық тағамдардың ұлттық нақышта ағаштан жасалған арнайы ыдыстармен қойылғаны көрменің сәнін кіргізді. Ата-ана мен мектеп арасындағы тығыз байланыстың нәтижесінде барлық оқушылар ұлттық құндылықтарымызды бойына сіңіріп жатыр деп толық айта аламыз. Оның дәлеліндей болған осы көрмеге ата-аналар мен ұстаздардың еңбегі өте зор болды.
Оқушыларымыз да жан-жақты ізденіп, көрмеге қойылған ұлттық тағамдарымыздың жасалу жолы, құрамы, маңыздылығын таныстырып өтті. Оқушылардың барлығы іс-шараға ұлттық киіммен қатысып, молынан жайылған қазақтың бай дастарханынан дәм татты. Әр ұрпақтың бойында «Мен қазақпын!» деп мақтанышпен айтып отыратындай әсер қалдыратын ұлағатты іс-шараларды өткізіп отыру – ұстаз ретіндегі парызым деп білемін. Ұлттық құндылықтарымыз ешқашан жоғалмасын, керісінше бірлесе дәріптеп, ұрпақтан-ұрпаққа қастерлеп жеткізейік.
Айгүл САТАЕВА,
А.Қоңқабаев атындағы
ЖББМ директорының
тәрбие ісі жөніндегі
орынбасары,
Жангелдин ауданы,
Ақкөл ауылы
Не тот учитель, кто получает воспитание и образование учителя, а тот, у кого есть внутренняя уверенность в том, что он есть, должен быть и не может быть иным. Эта уверенность встречается редко и может быть доказана только жертвами, которые человек приносит своему призванию.
Если учитель имеет только любовь к делу, он будет хороший учитель. Если учитель имеет только любовь к ученику, как отец, мать, он будет лучше того учителя, который прочёл все книги, но не имеет любви ни к делу, ни к ученикам. Если учитель соединяет в себе любовь к делу и к ученикам, он совершенный учитель.